userimgВхід
placeholder
recipes alt

Гнізда м’ясні

Цю страву можна приготувати для різних святкових чи сімейних заходів, таких як День Народження, Новий рік, Різдво або навіть до обіду у вихідні дні. Це також може бути гарним вибором для бенкету або дитячої вечірки. Загалом, це смачна і проста страва, яка може бути приготовлена ​​для будь-якого випадку.

Нам знадобиться (на 6 осіб):

  • Фарш 600 г
  • Помідори 2 шт.
  • Перець солодкий 1/2 шт.
  • Сир 150 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Рослинна олія 3 ст.л.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Займемося приготуванням фаршу.

Додамо в м'ясний фарш дрібно нарізану цибулю, яйце, сіль та мелений перець. Все добре вимішуємо руками, а потім, коли всі компоненти “затаварищують”, необхідно “вибити” фарш. Це потрібно, щоб ущільнити фарш і позбутися повітря всередині, а також після цієї процедури фарш буде соковитим.

Далі готуватимемо начинку.

Нарізаємо дрібним кубиком помідори, перець та сир (сир можна натерти на тертці). Додаємо трохи спецій, наприклад, італійських трав чи часнику, сіль, меленого чорного перцю, загалом робимо на ваш смак.

Підготовка до випікання

Застеляємо лист пергаментом або фольгою, трохи змащуємо олією. Приступаємо до формування наших гнізд. Мокрими руками з фаршу робимо кульки, розміром приблизно з куряче яйце. Викладаємо заготовки на лист. Щоб спростити собі формування гнізд, скористаємося кришкою від пластикової пляшки та зробимо за її допомогою у центрі поглиблення.

Чайною ложкою викладаємо начинку в серединки гнізд.

Запікаємо в духовці приблизно хвилин сорок при температурі 180 градусів.

Ця страва смачна як гаряча, так і холодна. Виходить дуже смачно та корисно. Можна зробити різноманітні начинки, наприклад, з грибами.

Пробуйте, фантазуйте, дивуйте смаколиками своїх близьких.